اهمیت پنجره در جلوگیری از اتلاف انرژی و پیشنهاد یک راهکار اساسی

اهمیت پنجره در جلوگیری از اتلاف انرژی و پیشنهاد یک راهکار اساسی

شنبه ۱۰-۱۲-۱۳۹۸

یکی از دغدغه های امروزی ما کمبود ذخایر انرژی در کره ی زمین است. از این رو تا کنون روشهای مختلفی به منظور کاهش و بهینه سازی در مصرف انرژی مورد استفاده قرار گرفته است. ساختمان ها یکی از بزرگترین منابع اتلاف انرژی محسوب می شوند که در صورت تداوم مصرف بیش از حد انرژی علاوه بر دامن زدن به مسئله بحران انرژی در جهان، سبب تشدید آلودگی محیط زیست نیز می گردند.

بخش ساختمان در هر کشور بیش از یک سوم انرژی مصرفی کشور را به خود اختصاص داده، که ارزش آن، به قیمت جهانی، سالیانه بالغ بر شش میلیارد دلار می باشد.

استفاده منطقی از انرژی، در رئوس اصلی کار کشورهای فاقد انرژی فسیلی قرار گرفته و آنها را بر آن داشته که در یکی از مراکز اصلی مصرف انرژی، یعنی ساختمان های مسکونی، مسئله بهینه کردن مصرف انرژی را جدی بگیرند. بدین ترتیب چندین سال است که کشورهایی مانند آلمان، سوئد، ایتالیا، انگلیس و ... قوانین خاصی در امر ساختمان سازی و بکار بردن عایق های حرارتی، بهبود روش گرمایش و سرمایش و ساختار کلی ساختمان در جهت بهینه کردن مصرف انرژی در آن تدوین نموده اند که لازم الاجرا می باشد. اجرای این موارد نتایج جالبی بدنبال داشته است، به طوری که این کشورها موفق شده اند با بکارگیری این قوانین تا حدود83 %در مصرف انرژی صرفه جویی نمایند. با توجه به ترازنامه سال 1387 ،مصرف انرژی در بخش ساختمان های خانگی و تجاری ایران حدود 43 درصد کل مصرف انرژی می باشد که صرفه جویی حدود 83 %در آن رقم بسیار قابل توجهی خواهد بود.

نقش پنجره در اتلاف انرژی ساختمان ها

کارشناسی های انجام شده سهم 40-50 درصدی در اتلاف انرژی در ساختمان ها را به پنجره ها اختصاص می دهند. پنجره ها که در حقیقت جزء جدا نشدنی هر ساختمانی می باشند، در انتقال حرارت هدایتی و تشعشعی نقش بسزائی را در هر مجموعه ساختمانی دارند. پنجره ها از دو طریق باعث اتلاف انرژی در ساختمان می شود؛

  1. اختلاف دمای هوای بیرون و داخل ساختمان
  2. نفوذ هوای بیرون به داخل ساختمان

فناوری های جدید برای پنجره ها امکان استفاده بهتر از انرژی و نیزپدید آوردن آسایش در محیط را افزایش داده و راهکارهای علمی بیشتری را در اختیار مصرف کنندگان پنجره ها قرار داده است. با توجه به تأثیر قابل توجه پنجره ها در میزان مصرف انرژی در ساختمان،لازم است مواردی را که می تواند باعث کاهش اتلاف انرژی از طریق پنجره ها گردد مورد توجه قرار گیرد.

استفاده از پنجره‌های چند جداره راهی برای کاهش اتلاف گرما

با تعویض درب و پنجره های قدیمی با پنجره های چند جداره، سهم 40 الی50 درصدی پنجره ها در اتلاف انرژی به میزان 20 درصد و کمتر کاهش می یابد. در واقع با تعویض پنجره ها، می توان 20 الی30 درصد در کل مصرف انرژی ساختمان صرفه جویی کرد. بنابراین یکی از بهترین راه‌های مقابله با اتلاف انرژی، استفاده از پنجره‌های چند جداره است.

پنجره‌های دوجداره معمولاً یک شیشه اضافی دارند که هوا بین دو شیشه به دام می‌افتد و نقش عایق حرارتی را ایفا می‌کند، همچنین اتلاف گرما به صورت رسانندگی را کاهش می‌دهد. اثربخشی پنجره دو جداره به عنوان عایق حرارتی را می‌توان با مکش هوای بین دو شیشه و ایجاد خلأ به‌طور قابل توجهی افزایش داد. در حال حاضر پنجره های سه جداره نیز وجود دارند که عملکرد پنجره در جلوگیری از اتلاف انرژی را بهتر می کنند.

پنجره دوجداره علاوه بر جلوگیری از اتلاف انرژی گرمایی، خانه شما را از آلودگی‌های صوتی نیز ایمن نگه می‌دارد.

 

پنجره‌های آلومینیومی ترمال بریک یک راهکار اساسی برای صرفه جویی در مصرف انرژی

چهارچوب پنجره‌های دوجداره از مواد مختلفی ساخته می‌شوند که یکی از مهمترین این مواد آلومینیوم است. پنجره دوجداره آلومینیومی و بویژه پنجره آلومینیومی ترمال بریک اتلاف گرما از طریق پنجره‌ها را به حداقل ممکن می رساند.

پنجره های آلومینیوم دوجداره ترمال بریک تحولی را در صنعت در و پنجره به وجود آورده و با عایق سـازی پروفیل های آلومینیوم بر مزایای در و پنجره های آلومینیومی بویژه از نظر صرفه جویی در مصرف انرژی بیش از پیش افزوده اند. یکی از اجزای بسیار مهم این پروفیل ها تیغه عایقی است که به نام تیغه پلی آمید شناخته می شود.

جهت عایق کردن در و پنجره های آلومینیومی از تیغه های پلی آمید در بین پروفیل های آلومینیومی استفاده می گردد که به این پنجره ها به اصطلاح ترمال بریک گفته می شود. عنوان ترمال بریک به معنای شکست حرارتی میباشد. تیغه پلی آمید از مقطع طولی پروفیل ها عبور می کند و جداره بیرونی پنجره را از جداره داخلی پنجره جدا می نماید.

(عکس 1)

پلی آمید در واقع عایقی بین جدار بیرون و جدار داخل پنجره است که ارتباط بین محیط خارج و محیط داخل را قطع می کند. استفاده از تیغه های پلی آمید در پروفیل های آلومینیومی، باعث می گردد تا ضریب انتقال حرارت آلومینیوم به حداقل ممکن کاهش پیدا کند. در واقع پلی آمید رسانایی را در آلیاژ آلومینیوم قطع می کند.

(عکس 2)

تیغه های پلی آمید با استفاده از ماشین های مخصوص به هر یک از جداره های پروفیل های بیرونی و درونی آلومینیوم دوخته می شود.

این تیغه ها از پلی آمید ۶.۶ با ۲۵% فایبرگلاس که ضریب انتقال حرارتی آن برابر ۰.۳ w⁄m^k می باشد تشکیل شده است که اتلاف انرژی را در پنجره ترمال بریک آلومینیومی تا حد بسیاری کاهش می دهد.

(عکس 3)

پروفیل های آلومینیوم ترمال بریک شرکت آکپا ایران به دلیل داشتن نوارهای پلی آمید بین جدار داخلی و خارجی پروفیل ها، مانع از انتقال گرما و سرما شده و موجب کاهش مصرف انرژی و کاهش هزینه تاسیسات زیرســاختی اولیه در ساختمان ها می شود. استفاده از شیشه های دو جداره در پنجره ترمال بریک خود نوعی عایق صوتی و حرارتی ایجاد میکند که به همراه استفاده از نوارهای پلی آمید به میزان قابل توجهی مانع از آلودگی صوتی نیز می شــوند و آرامش را برای ساکنین منازل به ارمغان می آورد.

 

برچسب ها: